23 Kreativa CV-exempel 2021

Publicerat den: 26 November 2020

Lång borta är de dagar då ett CV bara handlade om att visa din arbetserfarenhet.

Ett bra kreativt CV måste sticka ut ur mängden.

Oavsett om det är på en karriärmässa eller på en HR-avdelning, när rekryterare har tittat på hundratals CV:n på en och samma dag, bör de komma ihåg ditt.

Men det är lättare sagt än gjort.

Vi har tagit fram 23 riktigt unika och kreativa CV-exempel för att visa dig exakt vad som är möjligt.

Var och en har sina styrkor och svagheter, men de har alla något att lära dig om hur du skapar ett enastående CV.

Detta lär du dig idag:

● Att gå igenom unika CV-exempel och metoden de använder för att lyfta fram viktig information;

● När du ska vara kreativ i ditt CV (och när du inte bör vara det);

● Praktiska tips till hur du gör ditt CV mer tilltalande.

Enhancvs nya, professionella och kreativa CV-mallar

Enhancv 23 Kreativa CV-exempel 2021 creative resume

Vi har designade majoriteten av Enhancvs funktioner med den sökandes individualitet i åtanke.

Visst, vi hade kunnat skapa en traditionell, svart-vit CV-design, men det har du redan MS Office till.

Några funktioner som gör Enhancv till en grundläggande och kreativ CV-byggare är att vi inkluderar My Time, tusentals olika teckensnitt, färg- och bakgrundskombinationer och möjligheten att byta namn på nästan vilken del av CV:t som helst.

Detta ger dig en utmärkt utgångspunkt för att släppa lös din kreativitet och skapa något underbart utan att behöva gå överstyr:

Det är en synd att skicka in ett svart-vitt CV dokument för de 23 designerna nedan.

Att vara kreativ i ditt CV har dock sin tid och plats (läs mer om det i slutet av artikeln), men du kan med fördel använda några av designvalen nedan.

Låt oss göra en djupdykning!

Gisele Hennes kreativa CV visar resultat – inte ansvar

Enhancv 23 Kreativa CV-exempel 2021 creative resume

Giseles CV är ett bra exempel som lyckats balansera iögonfallande design med starkt fokus på resultat. Det är omöjligt att missa de viktigaste mätvärdena här: levererat 20 företagsprojekt, hanterat 40 böcker och 15 års frilanserfarenhet. Du måste få läsaren att se all värdefull information direkt.

Det bästa är att fokusera på resultat och inte ansvar. Detta har varit en  framgångsrik CV-metod i flera år, men det kan inte betonas tillräckligt. Det som fortfarande gör att detta CV sticker ut är delen “kreativ process”. Det är utformat för att få läsaren att verkligen förstå Giseles sätt att tänka, något som ett traditionellt CV inte skulle lyckas med att förmedla.

Sist men inte minst, “Etc.” avsnittet är ett mycket smart sätt att få arbetsgivarnas uppmärksamhet och visa upp sidoaktiviteter som format Gisele som person. Saker som att till exempel spela piano och gitarr sedan barndomen kan utelämnas i de flesta CV:n, men de visar egenskaper som engagemang och konsistens.

Gisele spelade inte på några år och blev sedan uttråkad, men hon fortsatte ändå. Det är egenskaper som arbetsgivare letar efter.

Pierre Rogers kreativa CV framhäver hans intensiva passion och drivkraft

Enhancv 23 Kreativa CV-exempel 2021 creative resume

Pierre Rogers har flätat in sin passion för dataspel i sitt CV. Hans arbetsprover är hans bedrifter. Som karaktärskonstnär är hans speciella attribut hans erfarenhet och hans vapen är programvara. Det är uppenbart att han inte snubblat in på detta specifika område för att han inte kunde tänka på något bättre att göra.

Att visa din passion för ditt arbete står högt upp på listan för arbetsgivare, det gör dig mer minnesvärd och ger dig en större chans till anställning. Det är en lärdom som Pierre har sett bevis på. Du kan se Pierres andra verk här.

Jimmy Moores CV visar förmåga att tänka utanför ramarna

Enhancv 23 Kreativa CV-exempel 2021 creative resume

Filmskapare och producenter måste alltid vara redo att tänka utanför ramarna. Från att behöva fotografera en viss scen när en skådespelare har en ny frisyr till att skapa en jaktscen med en låg budget. Jimmys CV visar att han besitter tankesättet och förmågan att ta itu med de svåra problemen genom att visa upp sin kreativitet. Visst har det mycket färre karriärsdetaljer, men de kan alltid ges på begäran. Vad Jimmy har gjort här är att göra ett starkt första intryck.

Emily Bain visar hur ett kreativt CV kan stå ut ur mängden

Enhancv 23 Kreativa CV-exempel 2021 creative resume

Med båda två CV:n som hon använder sig av börjar Emily med att visa upp sina bästa professionella styrkor. Att sätta dem precis under hennes namn säkerställer att varje läsare ser huvudpoängen direkt. Det ena CV:t fokuserar sedan på att berätta hennes resa, något som ger ett viktigt sammanhang för resten av CV:t, medan det andra går direkt till hennes arbetslivserfarenhet.

Scott McDowells kreativa CV är lekfullt och innovativt

Enhancv 23 Kreativa CV-exempel 2021 creative resume

Scotts CV ger dig ett omedelbart intryck av vem han är och hur han tänker. De detaljer han missar att ange kompenserar han för i personlighet (dessutom är de typiska biografiska detaljerna vi förväntar oss att se på ett CV ändå tillgängliga via en länk till mer information,).

Hans införande av subtila bakgrundselement uppmuntrar läsaren att ta sig lite extra tid att utforska meritförteckningen, vilket ger en längre tid till att göra ett bestående intryck.

Linda Nakanishi visar genom handling

Enhancv 23 Kreativa CV-exempel 2021 creative resume

Du kanske har läst att rekryterare endast spenderar 6 sekunder på ett CV. Det är tyvärr sant. Ofta hamnar valet om vem som får en intervju till den som gjort ett snabbt intryck. Linda börjar med två meningar som förklarar vem hon är och vad hon gör innan hon anger sina verk och livserfarenheter. Resultatet är ett CV som förklarar det väsentliga i förväg innan du bjuds in till att utforska mer. Du kan kolla in Lindas hemsida här.

Dedas CV visar vem hon är som person

Enhancv 23 Kreativa CV-exempel 2021 creative resume

Du måste ta en titt på den fullständiga versionen av Dedas anmärkningsvärda CV! I det delar hon inte bara de obligatoriska sakerna (färdigheter, erfarenhet, osv.) utan också sin designteori, livsåskådning, personliga livsstil och mål i livet – saker som avslöjar mycket mer om hennes personlighet.

Personlighet är så pass viktigt vid anställning att även Richard Branson medger att det är den viktigaste komponenten vid anställning. Varför? Tekniska färdigheter kan läras ut under tid, men att vara ihärdig, flitig och kommunikativ är sällsynta fiskar i ett hav av kvalificerade sökande.

Matteo Reggis kreativa CV framhäver stil

Enhancv 23 Kreativa CV-exempel 2021 creative resume

Matteo Reggis CV visar att han tänker som en designer. Hans tankesätt ser lite annorlunda ut och du kan behöva luta huvudet lite åt olika håll för att förstå allt. Men det är på det sättet som intressant och engagerande design ofta fungerar.

CV:t må vara okonventionellt, men det är Matteo också. Istället för att låtsas vara något som han inte är, tar han med hela sitt jag till sitt CV. Och om du frågar oss, så syns det verkligen. Du kan se hans verk här.

Stuart Mayhews CV är en isbrytare

Enhancv 23 Kreativa CV-exempel 2021 creative resume

Vi absolut älskar detta CV! Stuart Mayhew har kombinerat att visa sina kunskaper med erfarenheter och har format det briljant med hjälp av denna design. Det målar upp en bild av en fullständig person, från olika livs- och arbetsupplevelser till hur han tänker generellt.

I kombination med en kraftfull lista på kunder, finns det mycket i detta CV som gör att en rekryterare vill inleda en konversation och lära sig mer om Stuart. Där kan han få ytterligare en chans att göra ännu ett gott intryck.

Anton Yermolov har ett enkelt och kreativt CV på en sida

Enhancv 23 Kreativa CV-exempel 2021 creative resume

Han har producerat hundratals exemplar av hans enkla och moderna CV på 1-sida att dela ut. Förutom designen sticker Antons CV ut genom att inkludera information som knappast tillhör det vanliga. Resor, intressen och egenskaper lyfter fram hans personlighet och erfarenhet.

En bra idé är att ändra namnet på avsnittet “tekniska färdigheter” till ett mer arbetsspecifikt som ”Kreativa fält” eller ”Ledande kompetens” så att det är mer relevant för den position du söker. Gå och se hans verk!

Ett extraordinärt CV i koreansk stil

Enhancv 23 Kreativa CV-exempel 2021 creative resume

Utan tvekan en unik design som innehåller koreanska element, detta CV sticker faktiskt ut på fler än ett sätt. Hela CV:t har ett fantastiskt avsnitt “Mina favoritsaker” som verkligen visar upp hans designfärdigheter. Ett litet problem är att använda språk som “Vänligen kontakta mig …” vilket kan signalera brist på förtroende. Annars är detta CV minnesvärt.

Magnus Henriksen är inte någon annan än sig själv

Enhancv 23 Kreativa CV-exempel 2021 creative resume

Magnus Henriksen har skapat detta originella CV som visar vem han är både som person och professionellt. Det är enkelt och rakt på ett uppfriskande sätt utan att det missar personlighet eller stil. Att skapa ett CV som detta bekräftar dina färdigheter som designer och gör att du sticker ut. Vissa element kan uppfattas som lite omogna, men Magnus är inte intresserad av att vara något annat än sig själv.

Det är egentligen det bästa du kan göra, eftersom företag alltid bör veta vad de får när de anställer dig. Med Magnus får de en talangfull skojare. Du kan kolla in några av hans verk här.

Harrison Carter Watkins visar upp sin designfilosofi

Enhancv 23 Kreativa CV-exempel 2021 creative resume

Näst ut är Harrison Carter Watkins kreativa CV. “Hur jag tänker” är ett kraftfullt avsnitt att inkludera, särskilt på det sätt han gjorde det på – genom att dela upp det i två delar – “Tankar & Metod” och “Produktivitet & Hastighet” som lägger till ett personlighetslager vid sidan av det tekniska.

En annan sak som gör ett starkt intryck är citatet som framträder i mitten: “Detaljerna är inte vad som gör designen, de är designen.”

Du får en stark känsla för Harrisons designfilosofi tillsammans med hans arbetserfarenhet och andra detaljer. För fler av hans verk, kolla in hans Behance-profil.

Chris Rowes personlighet försvinner inte i detaljerna

Enhancv 23 Kreativa CV-exempel 2021 creative resume

Detta CV är enastående, inte bara på grund av det visuella utseendet utan på grund av det övertygande sättet Chris har beskrivit sig själv. CV:t innehåller avsnitt som “Rensa sinnet” och “De immateriella sakerna” som ger mycket information om din sanna personlighet och är ett mycket bättre sätt att uttrycka vilken typ av person du är.

Dessutom, genom att dela dina kunskaper i tre delar – Kunskap, design och ledning- och kommunikation, kan rekryteraren omedelbart se vilka dina huvudsakliga expertområden är och ger ett driv att fortsätta läsa. Ta del av alla hans fantastiska verk här.

Pau Morgan lyckas förmedla den viktigaste informationen

Enhancv 23 Kreativa CV-exempel 2021 creative resume

Här har Pau visualiserat sin arbetserfarenhet på ett lättförståeligt sätt så att en rekryterare kan bearbeta informationen snabbare. Han har också inkluderat avsnittet “Utläggning” som i hans fall är ganska viktigt och berättar mycket om hans förmågor. Besök hans personliga webbplats för att ta del av mer av hans arbete.

Jimmy Raheriarisoas CV sprudlar av personlighet

Enhancv 23 Kreativa CV-exempel 2021 creative resume

Tre saker med Jimmys CV imponerade på oss – det är kort och koncist, extremt väldesignat och det betonar den viktigaste informationen – hans jobbposition, färdigheter och utmärkelser. Dessutom är det fullt av hans personlighet. Se alla hans verk här.

Monica Gomes CV hyllar klassikerna

Enhancv 23 Kreativa CV-exempel 2021 creative resume

Kanske ett av de snyggaste CV:n vi har stött på. Från sina hyllningar till den ursprungliga Macintoshen och klassiska telefoner, till ett elegant självporträtt visar Monica sina färdigheter och det hon brinner för med stil. Att kombinera hennes motivation och professionella mål i fotnoten ger också läsaren ett utmärkt slutintryck. Se hennes fantastiska arbete här.

Navdeep Rajs CV delar upp och erövrar

Enhancv 23 Kreativa CV-exempel 2021 creative resume

Navdeep har gjort ett fantastiskt jobb visuellt genom att dela upp de olika sektionerna i sitt kreativa CV. Han börjar med en enkel rad om vem han är: “Jag älskar att utforma snygga, användbara gränssnitt.”

Det andra vi uppskattade är att han lyfter fram det faktum att han har arbetat med toppföretag, med hjälp av en enkel sektion “Kunder”. Vi uppmanar dig starkt att inkludera den informationen, särskilt om du har arbetat för företag som Apple, Disney, MTV eller SAP.

Sist men inte minst uppskattar vi hur Navdeep delat upp sina färdigheter så att de kan bli lättare att gå igenom och är dessutom mycket effektivt – “Praktikområden” och “Teknik”. Du kan kolla hans arbete här.

Pam Baileys CV berättar en historia

Enhancv 23 Kreativa CV-exempel 2021 creative resume

Pam är en professionell historieberättare, vars CV gör precis det som önska: berättar sin historia. Hagan Blount har gjort ett bra jobb med att göra hennes CV till ett riktigt mästerverk.

Att placera utmärkelser och professionella prestationer mitt i CV:t är en bra idé, speciellt om du har några siffror och medaljer att visa upp som hon har. De visar läsaren att du är målinriktad.

Det andra unika elementet här är avsnittet “Recensioner” längst ner.

Seth Adlers CV är skräddarsytt för det jobb han vill ha

Enhancv 23 Kreativa CV-exempel 2021 creative resume

Det här är ett utmärkt exempel på ett prestationsbaserat CV av samma person som skapade Pam Baileys CV: Hagan Blount.

Återigen är innehållet baserat på resultat, inte ansvar, och designen lyfter fram det väl. Det bästa är att meritförteckningen är personlig för den direktör av försäljningsposition som Seth söker. Av den anledningen delar han upp sin erfarenhet i tre olika kategorier – Affärsutveckling och strategisk planering, försäljning och marknadsföring.

På det sättet betonar han att han har det som krävs för att lyckas i just den rollen. Att anpassa ditt CV är en av de bästa sakerna du kan göra för att öka dina chanser att kamma hem en intervju.

Jonathan Fischers CV är någonting du aldrig förr skådat

Enhancv 23 Kreativa CV-exempel 2021 creative resume Enhancv 23 Kreativa CV-exempel 2021 creative resume

Ibland bryter ett CV den vanliga formen. Jonathan Wakuda Fischers CV är ett sådant exempel. Hans CV har formen av ett pass, i gammal rysk stil.

De flesta uppskattar när något oväntat sker och om du läser igenom hans CV noggrant inser du att Jonathan har gått långt utöver designen av hans CV och skapat ett riktigt mästerverk.

Rekryterare kommer sent att glömma honom. Kolla in hans hemsida här.

Victor Rodriguez kreativa CV tänker innanför lådan

Enhancv 23 Kreativa CV-exempel 2021 creative resume Enhancv 23 Kreativa CV-exempel 2021 creative resume

Victor Rodriguez är tydligt lite fräck med sitt “tänka-innanför-lådan” CV. Du bör aldrig glömma bort att huvudmålet med ditt CV är att ge den som läser det ett starkt första intryck, oavsett om det är ett Word-dokument, infografik, powerpointpresentation eller ett flingpaket.

Jag kan knappast tänka mig ett bättre sätt att fånga någons uppmärksamhet på, särskilt om det dyker upp på ditt skrivbord! Du kan utforska Viktors kreativa arbete här.

Nick Begley tänker långt utanför lådan

Enhancv 23 Kreativa CV-exempel 2021 creative resume

Vi har sparat efterrätten till sist – Nick Begley är den djärva mannen vars CV är en godisbit. När vi sade att detta skulle vara kreativa CV-idéer skojade vi inte.

***

Bör du använda dig av ett kreativt CV?

Om du befinner dig i en kreativ bransch vet du nog bäst själv ifall ett kreativt CV är rätt väg att gå.

Men hur är det för resten av oss, icke-designers som fortfarande vill sticka ut ur mängden?

Vi behöver ta hänsyn till den största fienden av kreativa CV:n som finns där ute – Applicant Tracking System, eller förkortningen ATS.

Det är en datorprogramvara som är utformad för att läsa enkel text i CV:n och matcha kompetens, erfarenheter och nyckelord till arbetsbeskrivningen.

Det blir därför svårt om du kodar din nyckelinformation till grafik och bilder.

Med detta sagt behöver ovanstående designers inte ta hänsyn till ATS alls.

De skickar nämligen sina CV:n direkt till arbetsgivarna, vilket kan vara fallet för många av oss.

Små och medelstora företag använder sig i regel inte heller av ATS.

Även om du ansöker till en arbetsposition i ett stort företag kan du fortfarande slänga in ett flertal kreativa element, så länge du behåller en professionell ton.

Hur kan jag göra mitt CV kreativt (utan att överdriva)?

Här är en tanke – du behöver inte skapa ett flingpaket för att imponera på rekryterare.

Uppriktigt sagt förväntar sig ingen att du ska vara så kreativ.

Så, om du istället gör några justeringar här och där kommer det som en extra bonus.

Använd dig av kreativa metoder, som tvåfärgskombinationer, justerad teckenstorlek, lättlästa teckensnitt, rätt CV-marginal och en lättläst layout. (Enhancvs CV-skapare tar hand om mycket av det.)

Dessa designers skapade sina infografiska CV:n för att lyfta fram viktig information på ett mer kreativt sätt. Du kan också använda deras metoder som beskrivs ovan, om än på ett mer subtilt sätt.

Över till dig…

Har du några frågor eller funderingar kring hur du skapar ett eget kreativt CV? Skulle du vilja tillägga någon annan metod som vi missat här, eller berätta vad du själv gjorde för att göra ditt eget CV kreativt? Berätta i kommentarerna nedan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *